:⚛عزت نفس
تاثیر تقویت هوش هیجانی بر عزت نفس چیست؟
🔮انسانی که عزت نفس ندارد، گویی هیچ چیزی ندارد!! برای داشتن زندگی سالم، بهتر است ابتدا عزت نفس را در خود، سپس در اطافیانتان ، از راههای صحیح و با کمک متخصصین، ترمیم و تقویت کنید.
🔯آغاز توجه به خود
رسیدگی به وضعیت هوش هیجانی، آغاز توجه به خود است؛ آغاز بررسی و زیر نظر گرفتن خود است. هوش هیجانی به افراد یاد می دهد که به خود توجه بیشتری داشته باشند و خود را کشف کنند. هوش هیجانی می تواند آغاز گر بازگشت به خود باشد. این هوش انسان را به درون خود باز می گرداند و به او یاد می دهد که توجه خود را به خود جلب کند و انسانی که متوجه خود شود، در مسیر بازیابی عزت نفس و احساس ارزشمند بودن خود قرار می گیرد.
به تدریج که توجه انسان بیشتر به خود جلب می شود، بیشتر احساس می کند که موجودی ارزشمند است و قدر خود را تازه می شناسد.
🔯شنیدن صدای درون خود
به جرات می توانیم بگوییم که در جامعه ی ما اغلب مردم صداهای درون خود را نمی شنوند، همچنین، شهود خود را تشخیص نمی دهند و نادیده اش می گیرند. هوش هیجانی به انسان می آموزد که چگونه صداهای درون خود را بشنود و از آن ها برای ساختن زندگی بهتر کمک بگیرد.
هوش هیجانی گوش ها را برای شنیدن درون تقویت می کند، صدای ضعیف شده ی شهود را تقویت کرده و موجب می شود که انسان صدا، کلمات و خواسته های درون خود را نیز بشنود. آنوقت است که چون انسان به خود اهمیت می دهد و برای خود احترام قائل می شود، احساس ارزشمندی می کند و عزت نفس او تقویت می گردد.
🔯بدست گرفتن مسیر زندگی
زمانی که در پروسه ی تقویت هوش هیجانی قرار می گیریم، این هوش به ما کمک می کند که مسیر زندگی خود را بدست بگیریم و منفعل بودن و تکیه بر عوامل خارجی برای جهت دادن به زندگی مان را کنار بگذاریم. انسانی که هوش هیجانی بالایی دارد منتظر نمی نشیند تا اتفاقات رخ دهند و به چیزهایی که می خواهد برسد یا تغییری حاصل شود، بلکه خود در شکل گیری اتفاقات و تغییرات نقش ایفا می کند. دقیقا یکی از نشانه های افرادی که عزت نفس بالایی دارند نیز همین مسئله است. آن ها خود را آنقدر ارزشمند، مستحق و توانا می بینند که حوادث زندگی شان را رقم زنند.
🔯مرز بندی و احترام به خود
انسانی که عزت نفس بالایی دارد برای خود حرمت و احترام قائل است. وقتی هوش هیجانی فردی تقویت شود، آن شخص یاد می گیرد که چطور و چه حد و مرز هایی برای خود تعیین کند و بدین صورت، با تعیین حد و مرز های سالم، برای خود احترام قائل می شود. همچنین، این فرد به حد و مرزهای دیگران نیز احترام می گذارد و وارد حریم شان نمی شود. قاطعیت این افراد به جذابیت شان می افزاید و سلامت روابط شان را نیز تقویت می کند.
🔯احترام به دیگران و انتخاب دیدگاه برنده- برنده
متاسفانه در جامعه ی ما دیدگاه برنده- بازنده وجود دارد و اغلب گمان می کنند که باخت دیگری یعنی برد آن ها و برد دیگری یعنی باختن آن ها. درست به همین خاطر است که رقابت ها و تقلاهای ناسالم جهت کسب موفقیت و پیشرفت در این جامعه بسیار است. تقویت هوش هیجانی دیدگاه برنده-برنده، احترام متقابل و روحیه ی کار گروهی را در افراد ایجاد و تقویت می کند.